SEO ügynökséggel még profibb a keresőoptimalizálás

Frissítve: Pál Zoltán Gábor

A keresőoptimalizálás elsődleges célja, hogy magasabb helyezést érjünk el a keresőmotorok találatai között és webhelyünkkel több érdeklődő ügyfél találkozhasson. Ezzel növekszik honlapunk látogatottsága, magasabb konverzióra számíthatunk és egyben bevételeink is növekednek. Ahhoz, hogy ezt a leghatékonyabban alkalmazhassuk, jól működő SEO stratégiára van szükségünk, amiben kiváló partner lehet egy SEO ügynökség. Cikkünkben most megnézzük, hogy miért is jó döntés tapasztalt szakemberekre bízni a keresőoptimalizálást és hogyan működik profikkal a napi munka.

Mi is az a SEO ügynökség?

Egy SEO ügynökség keresőoptimalizálást végez a weboldalak keresési rangsorának növelése érdekében technikai, on-page és off-page optimalizálási stratégiákat és módszereket alkalmazva.

A SEO ügynökségek olyan keresőoptimalizálásban jártas szakembereket tömörítenek, akik naprakész tudással rendelkeznek saját területükön és nagyon eredményesen képesek dolgozni.

A keresőoptimalizálás (SEO) célja, hogy növelje egy cég láthatóságát az olyan keresőmotorokban és releváns forgalmat irányítson webhelyünkre.

Egy weboldal megtervezése és elindítása csak az első lépés azon az úton, amely az organikus forgalom generáláshoz vezet. Ahhoz, hogy valóban megfelelően optimalizált honlapunk legyen elegendő mennyiségű és minőségű tartalommal, érdemes egyesíteni az erőnket egy jónevű SEO céggel, amely segíthet a növekedésben és a nagyobb bevételek elérésében.

Miért van szüksége egy cégnek keresőoptimalizálásra?

A válasz egyszerű! Azért, mert ez a legéletképesebb és legköltséghatékonyabb módja annak, hogy megértsük és elérjük potenciális ügyfeleiket, vásárlóikat.

A koronavírus járvány idején még hangsúlyosabb szerepet kapott a SEO, mivel a felhasználók tömegesen tértek át az online működésre, és még a megrögzött offline vállalkozások is felismerték az online jelenlét szükségességét és fontosságát.

A SEO kiemelkedően fontos a cégek életében, mert:

 • az organikus keresés leggyakrabban a webhelyforgalom elsődleges forrása
 • bizalmat és hitelességet épít
 • a legjobb módja annak, hogy megértsük a fogyasztók igényeit
 • a jó SEO nagyobb felhasználói élményt nyújt
 • a helyi SEO nagyobb elkötelezettséget, forgalmat és konverziót generál
 • hatással van a vásárlási életciklusra
 • folyamatosan fejlődik
 • viszonylag olcsó és nagyon költséghatékony
 • hosszú távú stratégia
 • mérhető és számszerűsíthető

Milyen előnyökkel jár, ha egy SEO ügynökséggel dolgozunk?

Lássuk most, hogy miben is tud segíteni egy profi SEO ügynökség?

1. Jobb rangsorolás a keresőmotorokban

Egy tapasztalt ügynökség a legmodernebb eszközöket és stratégiákat használva tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy jobb helyezéseket érjünk el a keresőmotorok találati listáján és vonzóbbnak tűnjön weboldalunk a Google szemében. 

Az ügynökség egy technikai SEO audit során feltérképezi azokat a hiányosságokat, amelyek honlapunk kedvező pozícióját akadályozhatják. Emellett segít megtalálni a megfelelő kulcsszavakat ahhoz, hogy weboldalunkat, webáruházunkat vonzóvá tehessük a potenciális vásárlók számára.

Minél magasabb rangsorral rendelkeznek tartalmaink a fontos kulcsszavakra és kifejezésekre, annál nagyobb az esélyünk, hogy új és releváns ügyfeleket érjünk el.

2. A webhelyforgalom minőségének javítás

A SEO ügynökség abban is támogat, hogy webhelyünkre ténylegesen olyan látogatók érkezzenek, akiket érdekel a termékünk, szolgáltatásunk. Vagyis nem elég, ha honlapunk bizonyos kulcsszavakra jól rankel, ezeknek a kifejezéseknek pontosan illeszkedniük kell a termék- és szolgálatáskínálathoz.

Ahogy nagyobb releváns forgalom érkezik a weboldalra, úgy nő az esélye a konverzióknak is, hiszen ezek a látogatók nagyobb valószínűséggel érdeklődnek a termékeink vagy szolgáltatásaink iránt.

3. Mérhető eredményeket biztosítanak

A SEO ügynökség nem csak kertel, hanem mérhető eredményeket is szállít.

Néhány hagyományos marketing taktikával ellentétben a SEO nagyon is számszerűsíthető és nyomon követhető a kampányok minden egyes lépése.

A havi jelentések jól láthatóvá teszik, hogy az egyes SEO szolgáltatások milyen értéket biztosítanak a vállalkozás számára.

Milyen szolgáltatásokat kínál egy SEO ügynökség?

Nehéz általánosságban megmondani, hogy egy-egy ügynökség milyen szolgáltatásokat nyújt, hiszen minden cég másképp működik. Vannak olyan ügynökségek, amelyek kifejezetten lokális SEO-ra fókuszálnak, vannak, akik linképítéssel és tartalommarketinggel foglalkoznak, illetve olyanok is, akik e-kereskedelmi szakértők. Tehát a választás során mindig mérlegelni kell, hogy mik az igényeink, milyen tevékenységekre lesz szükségünk.

Vannak azonban olyan alapszolgáltatások, amelyekben többnyire jók a SEO ügynökségek. Lássuk most ezeket!

#1. Kulcsszókutatás

Ha azt mondjuk, hogy SEO, akkor a legtöbbeknek a kulcsszavak jutnak eszükbe, és ez nem véletlen. A kulcsszavak ugyanis a felhasználók által használt keresőkifejezésekhez igazodnak, azaz pontos iránymutatói a weboldal tartalmának.

A SEO ügynökség a kulcsszókutatás során feltárja az összes lehetséges kulcsszót, amely releváns a termékeink és szolgáltatásaink szempontjából és meghatározza, hogy milyen nehéz lesz ezekre a kulcsszavakra rangsorolni. 

Érdemes inkább nehezebb kifejezéseket keresni, ugyanis ezek bizonyulnak jövedelmezőbbnek. 

#2. Tartalomkészítés

A minőségi tartalom a felhasználókat azáltal vonzza egy webhelyre, hogy hasznos információkat és tippeket ad a termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban. A minőségi tartalom segít az eladások generálásában és megmutatja a keresőmotoroknak, hogy a webhely valódi értéket, szakértői kontentet kínál.

A SEO ügynökség optimalizálja a weboldal tartalmát, majd biztosítja, hogy folyamatosan új, a termékek és szolgáltatások szempontjából releváns tartalommal frissüljön.

#3. Mobilbarát weboldal létrehozása

Egy webhelynek bármilyen eszközön kiváló felhasználói élményt kell nyújtania, ugyanakkor egyre többen interneteznek mobiltelefonról. A SEO ügynökség gondoskodik arról, hogy webhely mobilbarát legyen és kifogástalan élményt adjon a böngészések és keresések során.

#4. Megfelelő betöltési sebesség biztosítása

A betöltési sebesség kulcsfontosságú, hiszen értékes látogatókat riaszthat el egy lassú weboldal. És ezt persze a keresőmotorok is azonnal észlelik.

A tapasztalt SEO szakemberek pontosan tudják, hogy milyen technikákkal javítható a betöltési sebesség és hogyan tarthatjuk a felhasználókat az oldalon.

Ilyen lehet például:

 • a Gzip tömörítés beállítása
 • a cachelés beállítása
 • a képek optimalizálása
 • a kisebb képfelbontások alkalmazása
 • a Javascript, CSS, HTML minimalizálása

#5. Metaadatok optimalizálása

A metaadatok alapvetően adatok az adatokról. Ezek az információk a webhelyek háttértárában kerülnek megadásra és segítenek a keresőmotoroknak megérteni egy adott webhely tartalmát. 

A metaadatok támpontok a keresőmotoroknak, hogy ráleljenek a megfelelő webhelyekre egy keresési lekérdezés alapján, így a SEO szakértők minden esetben élnek a lehetőséggel, hogy ily módon tegyék vonzóbbá a weboldalt a felhasználók és a keresőmotorok számára.

A SEO ügynökségek folyamatos feladatai

Miután a stratégia a helyén van, és a weboldal optimalizálásra került, jöhet a pihenés. Vagy mégsem?

Bár a legtöbb megrendelő szeretne azonnali eredményeket, valójában hónapokig is eltarthat, mire a SEO stratégia kézzelfogható eredményt hoz. Ez azonban nem jelenti, hogy közben az ügynökség tétlenül ül.

A keresőoptimalizálás ugyanis egy folyamatos munka. Az adatok soha nem hazudnak, ezért nagyon fontos ezek rendszeres monitorozása és ha szükséges, az oldalak finomhangolása. 

Mindig van hová fejlődni és javulni, és mindig akad egy versenytárs, aki a kulcsszó helyezéinket überelni szeretné. Tehát időről időre elengedhetetlen a SEO stratégia kiigazítása.

Ráadásul a SEO mindig változik. A keresőmotorok ugyanis rendszeresen frissítik algoritmusaikat. Olykor ezek a módosítások fenekestül felforgatják az akkora már szépen beállt rendet, és ha a SEO szakemberek esetleg elkényelmesednének – amit egyébként nem szoktak -, akkor adnak nekik teendőt.

A frissítések fontosak, hiszen az a céljuk, hogy javítsák a folyamatokat és segítsenek a felhasználóknak a legrelevánsabb találatok megtalálásában.

A SEO ügynökségek naprakészen követik a frissítéseket, és készen állnak arra, hogy stratégiájukat ezekhez igazítsák.

SEO ügynökségként mi így dolgozunk az ALH-nál

Nálunk 4 egyszerű lépésben történik a közös munka.

1. Kapcsolatfelvétel

Miután felveszed velünk a kapcsolatot, megadott mobil elérhetőségeden amint tudunk, megkeresünk, hogy megismerhessünk téged, az igényeidet, a projektjeidet és hogy milyen céljaid vannak a keresőoptimalizálás során.

2. Előzetes kiértékelés és ajánlat

Amennyiben tudunk neked segíteni, akkor küldünk egy ingyenes kérdőívet, hogy még mélyebben belelássunk, hogy hol tartotok most és melyek azok a területek, melyekre fókuszálnunk kell. Alaposan megvizsgáljuk mind a technikai SEO-t, mint pedig az on-site és off-site SEO-t. Mellékelünk egy árajánlatot is, hogy pontosan lásd, milyen feladatokban és mennyiért tudunk segíteni a jobb eredmények elérésre érdekében.

3. Havidíjas SEO feladatok

És ezután jöhet a tényleges munka a konzultáción megbeszéltek szerint, akár tartalomfejlesztésről, akár linkmarketingről van szó. Csapatunk tapasztalt szakemberekből, remek szövegírókból áll, így sem a stratégia, sem a tartalom miatt nem kell aggódni, ezeket mind mi intézzük a havidíjas SEO feladatok között. A linképítés során csakis aktív, forgalmas hírportálokkal dolgozunk és a megjelenések költségét is tartalmazzák díjaink.

A folyamatok teljes megszervezése, a kapcsolattartás a médiával, és az eredmények monitorozása mind a mi feladatunk.

4. Projekt felügyelet

A web- és tartalomfejlesztési feladatokat óradíjas alapon folyamatosan felügyeljük. Azért felelünk, hogy ne legyen jóváhagyva semmilyen olyan webfejlesztés, vagy tartalmi változtatás, ami nem megfelelő minőségű.

Összefoglalva

Ahhoz, hogy valóban profi SEO stratégiánk legyen és hatékonyan növelhessük webhelyünk organikus forgalmát, folyamatos figyelmet kell fordítanunk a keresőoptimalizálásra és ehhez elengedhetetlen egy szakértői csapat. Egy SEO ügynökség nem csak a technikai kérdésekben, de a tartalomgyártásban és a linképítésben is órási segítségünkre lehet. 

Ha jó és megbízható SEO ügynökségre van szükséged, keress bennünket bizalommal >>