ALH Consulting: kiszámítható optimalizálás

Frissítve: Pál Zoltán Gábor

Miért költenénk egy rakat pénzt hirdetésekre, ha a keresők élvonalában is megtalálhatnak minket a potenciális vásárlók? Az ALH Consulting egy olyan szakértői csapat, akik a fejleszteni kívánt oldal teljes marketingjét megvalósítja. Legyen szó SEO-ról, hogy így több látogató találjon rá, vagy stratégia kialakításáról és e-mail marketingről.

A csapatunk a folyamatosan végzett minőségi munkában és a hosszú távú stratégiában hisz, ezért havidíjas formában kínálunk komplex megoldást azoknak a vállaltvezetőknek, akik szeretnék a SEO-t szakértő kezekre bízni. A keresőoptimalizálás (angolul Search Engine Optimization, röviden SEO) célja, hogy az adott weblap minél jobb helyre kerüljön a keresőmotorok nem fizetett keresési eredményeiben. És természetesen ennek következtében minél több potenciális ügyfél találjon rá az adott oldalra.

A legtöbb internetező csupán a találati lista első oldalát böngészi végig, ezért mi arra törekszünk, hogy az ügyfelünket oda juttassuk – lehető legjobb költséghatékonyság mellett.

Ajánljuk a havidíjas keresőoptimalizálást, ha:

  • nem jut idő rendszeresen foglalkozni az optimalizálással, ha nincs kapacitás még erre is odafigyelni. A SEO időigényes tevékenység, amely akkor sikeres, ha folyamatosan dolgozunk rajta.
  • a cél az igazán jó eredmények elérése, de a cégnél nincs megfelelő szakértő, ugyanakkor megbízható, professzionális szolgáltatásra van igény.
  • az adott piacon erősek a kulcsszavak és nagyon nehéz jó helyezést elérni.

Milyen előnyöket nyújt a havidíjas keresőoptimalizálás?

  • Kiszámítható költségeket, hiszen csupán a szerződésbe foglalt fix havidíjat kell fizetni.
  • Biztonságot, mert nem használunk tiltott eszközöket. Olyan megoldást kínálunk, amely stabilan biztosít majd jó helyezést.
  • Nem csak néhány URL-t optimalizálunk, hanem az egész weboldalt, az összes kulcsszóra fókuszálva.
  • Átláthatóságot. Havonta küldünk egy riportot azokról az optimalizálási feladatokról, amelyeket elvégeztünk a weboldaladon.
  • Nyomonkövethetőséget. Kézzel fogható eredményeket mutatunk a látogatottság emelkedéséről és a helyezésben bekövetkezett változásokról.

Miért pont az ALH Consulting?

Az ALH Consulting csapata egy teljesen büntetésmentes és komplex megoldást kínál. Célunk, hogy minden ügyfelünk oldala tartósan jó helyezést érjen el a Google rangsorában, ezért csak úgynevezett white hat SEO technikákat használunk és nem kockáztatunk meg egy esetleges Pingvin vagy Panda büntetést.

Mi a menete a havidíjas SEO-nak?

Weblap elemzés

Első körben egy elemzést fogunk végezni az adott oldalon. A honlapot a Google szempontjai szerint fogjuk megvizsgálni, megkeressük az erősségeket és feltérképezzük a fejlesztendő területeket. A helyezéseket sok apró tényező befolyásolja. Ennek az átfogó szakmai elemzésnek az a célja, hogy minden esetleges problémára vagy hiányosságra fényt derítsen. Arról, hogy milyen tényezőket fogunk megvizsgálni pontosan, itt találni bővebb információt.

Ezt követően feldolgozzuk az adatokat és megkeressük a hibák forrásait – sokszor ezek programozási kérdések, de nem ritka az oldal szerkesztői okozta hiba sem. Végül nem csupán egy hibalistát adunk át, hanem megoldási javaslatokat is. Tanácsainkat közérthető módon fogalmazzuk meg és azt is megindokoljuk, hogy mit miért ajánlunk módosítani.

Kulcsszókutatás

Az aktuális helyzet felmérését követően a kulcsszavak kutatásával folytatjuk a munkát, majd konzultálunk és meghallgatjuk az ügyfél tapasztalatait. Célunk azoknak a kulcsszavaknak a megtalálása, melyek sok és jól konvertálható látogatót hoznak. A kulcsszókutatásról itt található több információ.

Helyezésvizsgálat

A folyamat a helyezésvizsgálattal folytatódik, amelynek során feltérképezzük a piaccal való kapcsolatot, és megnézzük, hogy melyik kulcsszóra hányadik helyen rangsorol az oldal. Több szempontot is figyelembe veszünk, mint például az összes keresőben való láthatóságot, a Google-ben való megjelenést és ezenkívül az összes kulcsszó erősségét is leellenőrizzük. Végeredményként meghatározzuk, hogy mikre érdemes célozni. A havi szolgáltatásunk keretében rendszeresen ellenőrizzük és kiértékeljük majd az eredményeket.

Linkprofil elemzés

A linképítés célja, hogy az adott weboldalra minél több, a lehető legerősebb külső hivatkozás mutasson. Az elemzés során a bejövő linkeket tanulmányozzuk és kialakítunk egy képet arról, hogy milyen módon folyt az eddigi linkkapcsolatok kiépítése. Az eredmények alapján már fel tudjuk vázolni azt a stratégiát is, amellyel az adott helyzetben a legeredményesebbek leszünk.

Mit érdemes választani a személyre szabott csomagba?

Havidíjas keresőoptimalizálási szolgáltatásunkat minden egyes megrendelőnk számára személyre szabjuk, hiszen nincs két egyforma weboldal. A linképítés során a brand erősítésére törekszünk és arra, hogy megbízható, SEO barát tartalommal rendelkező oldalakról szerezzünk linkeket.

Tartalommarketing tanácsadásunkkal abban segítünk, hogy milyen témákat érdemes kidolgozni és megvalósítani SEO barát módon. Vállalunk szövegírást és egyéb tartalmak elkészítését is az igényekhez igazodva, legyen az szakmai publikáció, esettanulmány, vagy tudományos kutatás.

Bár a közösségi média nem tartozik a linképítés klasszikus területéhez, ma már nem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen úgy a fogyasztók, mint a Google szempontjából is rendkívül értékes terepet aknázhatunk ki. Kérhető tőlünk a közösségi oldalak (Facebook, LinkedIn, Pinterest, Instagram) teljes körű menedzselése vagy javaslatok arra vonatkozóan, hogy hogyan érdemes kiépíteni egy alternatív kommunikációs és értékesítési csatornát és hogyan lehet ezen keresztül növelni a fogyasztói bizalmat.

Havi szinten küldünk egy riportot konkrét számokkal és diagramokkal, így nyomon követhető akár 50-100 kulcsszó helyezése is, illetve a változásokat is prezentáljuk. Az ALH Consulting szolgáltatása során szintén a riport részét képezi egy lista, mely a weboldalra mutató linkek és az indexelt oldalak növekedését mutatja.

Konkrét árajánlatot a weboldal és az adott piac szereplőinek mélyebb megismerése után tudunk készíteni, mert a fő célunk, hogy minőségi munkával jó eredményt érjünk el.