A Google hivatalosan eltörölte a link parancsot

Pál Zoltán Gábor

A Google azt mondja a webmestereknek és a SEO szakembereknek, hogy hagyják abba a link parancs használatát, mert a funkció már nem él és nem működik megfelelően.


A Google szóvivője megerősítette a Search Engine Land-nek, hogy a vállalat link parancsa már nem működik. A Google kijelentette, hogy ez a funkció már nem elérhető és a www.domain.com linkek használata valószínűleg nem releváns eredményeket fog hozni.

Már egy éve is voltak erre utaló jelek, de akkor még a Google azt állította, hogy a link operátor nem szűnt meg. Most már biztosra lehet állítani, hogy igenis megszűnt.

Természetesen a legtöbb szakember évek óta tudja, hogy használata nem javasolt, de amíg eredményeket hoz a módszer, addig azt hihetik, hogy a funkció még elérhető.

A Google nem nyilatkozott arról, hogy mikor fogunk ilyen esetekben pusztán egy hibaüzenettel találkozni, de azt megerősítették, hogy mostanra már a link parancs egyáltalán nem működik.

Ha szeretnénk megtekinteni a linkjeinket, számtalan külsős link ellenőrző szoftver áll rendelkezésre, de a Google Search Console segítségével is hozzáférhetünk a link riportunkhoz.