Gondtalan ajándékozás digitális világban dolgozóknak

Pál Zoltán Gábor

Ahogy közelednek az ünnepek, az ajándékvásárlás is egyre elkerülhetetlenebbé válik. Sokszor nem könnyű megtalálni a tökéletes ajándékot, az ajándékutalványok pedig nem fejezik ki kellően az ajándék mögötti szándékot. Különösen nehéz a dolgunk, ha olyasvalakinek keresünk ajándékot, mint a marketing- és digitális-szakemberek. A sok semmitmondó ajándék helyett itt egy lista azokkal az ötletekkel, amik tényleg örömet okoznak és segítenek, hogy idén mindenkinek kijárjon a gondtalan ajándékozás. Akár többet, akár kevesebbet szeretnénk költeni, menő kütyüt vagy hasznos eszközt keresünk, biztos találunk valamit.

Lássuk hát, milyen kütyüket érdemes megismernünk ahhoz, hogy idén tényleg a gondtalan ajándékozás legyen a jelszavunk!

Alexa (Amazon Echo)

Az Amazon Echo egy hangvezérelt hangszóró, ami összeköttetésben van az Amazon felhasználói fiókunkkal. Ennek az eszköznek a virtuális asszisztense az Alexa, ami egy Binget futtató kereső és a segítségével bármit megtalálhatunk az Amazonon és az interneten is. Elég csak megkérdezni például, hogy hol tudunk legközelebb jó minőségű Arabica-kávét venni, de akár pizzát is rendelhetünk, vagy megnézhetjük a legfrissebb időjárás előrejelzéseket. Ha Amazon Prime fiókunk van, zenéket is vásárolhatunk egyetlen mondattal, amit az Amazon Echo rögtön le is játszik!

Legmenőbb tulajdonságok:

hangvezérelt Bing-keresés
felolvassa az Audible-n lévő könyveinket
a Google naptárral szinkronizálva emlékeztet az eseményekre, határidőkre
folyamatosan bővítik a parancsok és funkciók listáját

Google Home

Az Amazon Echo nagyon menő, ha az ajándékozott rendelkezik Amazon Prime fiókkal. Ha nem, ott a Google Home! A működése hasonló, az aktiválás pedig az „Okay, Google!” szavakkal történik. Amiben jobb az Amazon Echonál az a telefonnal történő szinkronizálás, így bármilyen tartalmat küldhetünk a két eszköz között. A másik előnye a könnyen használható érintőgombok.

Legmenőbb tulajdonságok:

szinkronizálható a Google naptárral, Youtube-bal, és sok más alkalmazással
A Nest alkalmazással szinkronizálva szabályozhatjuk a központi fűtést és egyéb okosrendszereket a házban
ellenőrizhetjük a forgalmat és az útvonalak hosszúságát
összetett kereséseket indíthatunk a Google-ben
személyre szabható szín

VR Headset

2016-ban a virtuális valóságot megjelenítő eszközök már széles körben elérhetőek, olyan képviselők vannak jelen a piacon, mint az OculusRift, Google DaydreamView vagy a Playstation VR. A VR Headset szemüvegből, fejhallgatóból és mikrofonból áll, így hoz létre virtuális élményt.

A digitális szakemberek szeretnek a technikai újítások sűrűjében lenni, ezért, ha eddig még nem vett az ajándékozott magának VR headsetet, ez egy tökéletes ajándék lehet. Máris egy újabb lépés a gondtalan ajándékozás felé! Mivel sokféle típus közül választhatunk, ezért fontos tudni, hogy milyen telefonnal fogják használni az eszközt, illetve az árkategóriák között is válogathatunk.

Legmenőbb tulajdonságok:

többféle árkategória, így könnyen választhatunk megfelelő típust
rengeteg elérhető VR-élmény létezik, például repülőgépirányítás vagy extrém hegyi biciklizés
mivel új technológia, esélyesebb, hogy nagy örömmel fogadják a digitális szakemberek

Apple okosóra

Az Apple okosórája egy csuklón hordható érintőképernyős eszköz, amivel üzeneteket küldhetünk, alkalmazásokat használhatunk, kommunikálhatunk Sirivel vagy akár az edzés közbeni értékeinket is nyomon követhetjük, például a szívritmus és az elégetett kalóriákat. Összességében a tökéletes ajándék annak, aki imádja a technológiát és az Apple-t.

Legmenőbb tulajdonságok:

sokféle stílus és szín közül választhatunk, sőt, limitált kiadású órák is vannak a Hermés vagy a Nike tervezőitől
a második szériától felfelé akár 50 méterig is vízálló
remek ajándék azoknak, akik sokat mozognak, beépített GPS-t és szívritmus-monitort is tartalmaz

Műanyag-hegesztő készlet

A műanyag-hegesztő készlettel apró javításokat tudunk elvégezni, elég a toll-szerű véget a hegeszteni kívánt részhez illeszteni, majd UV-lámpával „megforrasztani”. Ezzel a készlettel meg tudjuk javítani a legtöbb műanyag alapú tárgyat, például USB- és telefon-kábeleket, szemüveget, vagy általában bármit, amit a ragasztó nem tud megjavítani.

Legmenőbb tulajdonságok:

a ragasztóval ellentétben nem szárad ki
olyan dolgokat javíthatunk meg vele, amit amúgy kidobnánk!
használhatjuk műanyagon, fán és fémen is

Zajszűrő fejhallgató

Egyre gyakoribb az irodákban, hogy a dolgozók egy térben végzik a munkájukat, nem külön szobákban, ami jót tesz ugyan az együttműködésnek és a csoportfeladatok gördülékeny lebonyolításának, de nem sokat segít, ha koncentrálni szeretnénk. Ilyenkor jól jön egy zajszűrő fejhallgató. Persze egyik típus sem szűr ki minden zajt, de jelentősen csökkenti a zavaró hangokat.

Legmenőbb tulajdonságok:

széleskörű választék színek, stílusok és árak tekintetében
a legtöbb fehér zajt használ, hogy a külső zajokat kiszűrje
ideális utazáshoz vagy zajos munkahelyhez
A digitális és marketing piacon dolgozók szeretnek lépést tartani a legújabb technikai fejlesztésekkel, ezekkel a tippekkel biztosak lehetünk benne, hogy az ajándékot örömmel fogadják majd.