Negatív kulcsszavak megosztása fiókok között

Pál Zoltán Gábor

Hozzuk létre a kizáró, negatív kulcsszavak listáját, amelyet alkalmazni lehet egy MCC (My Client Center) kampány keretében.

A Google csendben hozzáadott egy újabb frissítést a Managed Accountokhoz: azon képességet, hogy létre lehessen hozni és megosztani a negatív kulcsszavak listáját a fiókok között.

Negatív kulcsszavak megosztása Managed Account fiókban

Lehet, hogy nehézkes volt ugyanazokat a kizáró kulcsszó lista fiókokat kézzel vagy scriptek segítségével hozzáadni, hogy automatizáljuk a kereszt-fiókok negatív kulcsszólistáit. Mostantól már a managed account fiókjaiban (formálisan My Client Center vagy MCC), be lehet állítani a negatív kulcsszavak listáit a legmagasabb szintű Shared Libraryban (Megosztott Könyvtár), amely fiók szinten hozzárendelhető.

Negatív kulcsszavak megosztása fiókok között

Ha létrehozunk egy kezelői fiók szintű listát a kizáró kulcsszavakból, akkor hozzá kell illeszteni azt a kampányokhoz és az egyéni fiókhoz. Az ilyen szintű listák a Megosztott Könyvtárban találhatók meg “Shared from a manager account” címszóval. Mint minden listánál ezen a könyvtáron belül, a mellettük található négyzetet bejelölve adhatjuk hozzá a kiválasztott kampányhoz.