Content Keywords a Google kivonta a forgalomból

Pál Zoltán Gábor

Mivel az elmúlt években hatékonyabb eszközökkel sikerült lefedni a területet, napjainkra szinte teljesen feleslegessé vált a Content Keywords. Ennek megfelelően a Google nemrégiben ki is vonta azt a forgalomból.

Content Keywords és Fetch and Render

Annak idején nagyon is hasznos volt ez az eszköz. Amikor még nem igazán volt más mód arra, hogy megtudjuk, mit lát a Google az oldalunkból. Azonban amióta megjelent a Fetch and Render eszköz, inkább csak bajt okozott a régi funkció.

Amíg a Fetch and Render egyfajta vizuális szemléltetést nyújt a felhasználóknak, addig a pár évvel később megjelenő Google Search Analytics azt mutatja meg, milyen kulcsszavakra jelent meg találatként oldalunk. Ezeknek az eszközöknek a kombinációja gyakorlatilag lefedte, illetve elavulttá tette a Content Keywords szolgáltatásait.

A Google közleményéből az is kiderül, hogy a Content Keywords az utóbbi időben inkább összezavarta a felhasználókat, mintsem segítette volna őket. Azt is kiemelték, a változtatástól függetlenül a jövőben is alapvető fontosságú a kulcsszavak megfelelő használata. Hiszen bár folyamatosan fejlődnek, a gondolatolvasásnál még ők sem tartanak.